top of page
IMG_5026.jpg

En resa att se fram emot.

Hejsan och välkommen till min blogg!


Det är här det börjar, min resa mot riksdagsvalet i april och min första kandidatur. I min första bloggtext vill jag lite reflektera över mitt beslut att ställa upp och vad mina förväntningar för de kommande månaderna är.


Idag, 8.12.2022 är det 115 dagar till riksdagsvalet. Mitt beslut för att ställa upp var sist och slutligen ganska enkelt: jag vill påverka.

De senaste fyra åren har jag ägnat åt studeranden, varit aktiv både i kåren, nationen och nu i Finlands studerandekårers förbund - SAMOK, där jag fått äran att representera Finlands alla yrkeshögskolestuderanden på EU och Europeisk nivå. Världen utvecklas dag för dag och vi måste hinna med i den här utvecklingen. Det är dags för oss att styra kosan mot framtiden.


Jag tror att det här landet mår mycket bättre av att ha beslutsfattare av olika åldrar, bakgrund och utbildning för att verkligen kunna representera Finland och Finlands befolkning. Vi behöver se förbi våra politiska stereotyper och fokusera på det som är relevant: hur vill vi att landet ska se ut om 4, 8 eller 12 år?För mig själv är det viktigaste temat i just det här valet studeranden och Finlands högskoleutbildning. Kanske för att jag för tillfället ännu är studerande, men också för att jag under det senaste året fått resa omkring i Europa och träffa studeranderepresentanter från väldigt olika bakgrund och situation som mig själv. Men ändå kommer vi samman som studeranden, trots våra olikheter, och vi har alla ett och samma mål: att förbättra studerandenas vardag.


Finland har en väldigt bra grund att ha världens bästa högskoleutbildning, men för att vi ska kunna nå det målet behöver vi mer resurser för att utvecklas.

Vi har redan nu en fungerande dualmodell, både i andra och tredje stadiet, men vi måste se till att dessa modeller är jämlika med varandra, att studeranden har möjlighet att fortsätta sina studier oavsett sin första utbildning.

Genom att satsa på utbildningen, erbjuda tillräckligt med tjänster och erbjuda utbildning på flera språk, kan vi höja arbetskraften och öka mängden sakkunniga i Finland.


Men det här är bara en början, en av orsakerna jag valde att ställa upp. Jag ser fram emot att under min kampanj få träffa mina motkandidater, få vara med om en massa intressanta diskussioner och ha en möjlighet att påverka och vara en del av det här landets framtid.


Välkommen med och följa med min kampanj och min resa mot riksdagsvalet!

Comments


bottom of page