top of page

Om mig

Jag heter Ida Flemmich och jag är kandidat i riksdagsvalet 2023 i Nylands valkrets.

Jag är en kulturproducent från Sjundeå. För tillfället jobbar jag som producent på Lurens sommarteater i Lovisa. De senaste fyra åren har jag jobbat med högskolepolitik, både på lokal, nationell och europeisk nivå.

 

I och med mina studier, flyttade jag till Helsingfors för ca. 5 år sedan, och började ganska genast bli aktiv inom studievärlden. Jag har suttit som Arcada studerandekår - ASKs styrelseordförande de senaste två åren och har verksamhetsåret 2022 fungerat som styrelsemedlem med ansvar för internationalisering och tjänster i Finlands studerandekårers förbund - SAMOK rf.

 

Under det senaste året har jag haft äran att resa omkring i Europa och lärt känna de olika ländernas studeranderepresentanter, och vi har alla varit överens om en sak: vi behöver mer unga beslutsfattare!

 

Jag vill se Finland blomstra till ett mer mångkulturellt, jämställt och internationellt land, ett land som visar exempel åt resten av världen med sina framgångar. Det här kan vi åstadkomma genom att stärka ungas ställning i landet, satsa på utbildning och forskning och genom att våga utvecklas till en framtidens Finland.

Flemmich-Ida-1.jpg
bottom of page