top of page
IMG_5026.jpg

Puhutaan kulttuurista.

Kulttuuri on aina ollut tärkeä osa elämääni. Aloitin teatterin ja esiintymisen jo nuorena, ja olen uskomattoman onnekas, että olen kasvanut harrastuksen parissa, joka antoi minulle mahdollisuuden ilmaista itseäni parhaalla mahdollisella tavalla.


Kun eduskuntavaaleihin on jäljellä 80 päivää, haaveilen siitä, miltä kulttuurisesti rikkaampi Suomi näyttäisi ja miksi kulttuuri on meille niin tärkeä maa ja miksi meidän on säilytettävä se.


Kulttuuri ei ole vain jotain, josta nautimme silloin, kun haluamme hemmotella itseämme, vaan se on jokapäiväistä elämäämme ja osa identiteettiämme. Kulttuuri on sekä kielemme että se, mikä tekee meistä suomalaisia. Kulttuurin pitäisi olla kaikkien ulottuvilla, eikä saa eikä saa olla rajoja sille, kuka voi tehdä kulttuuria ja kuka voi tehdä taidetta.


Kun asetamme rajoja taiteelle ja kulttuurille, luomme myös kehyksiä, jotka eivät aina ole kaikkien ulottuvilla, ja tällä tavoin suljemme joskus tahattomasti pois etnisiä ryhmiä ja yksilöitä. Kulttuuri on tärkeää, ja siksi sitä on vaalittava. Ilman kulttuuria emme ole me, ilman kulttuuria menetämme identiteettimme.Comentarios


bottom of page