top of page
IMG_5026.jpg

Matka, jota odottaa innolla.

Hei ja tervetuloa blogiini!


Tästä se alkaa, matkani kohti huhtikuussa pidettäviä parlamenttivaaleja ja ensimmäistä ehdokkuuttani. Ensimmäisessä blogikirjoituksessani haluan pohtia hieman päätöstäni asettua ehdolle ja mitä odotuksia minulla on tulevilta kuukausilta.


Tänään, 8.12.2022, on 115 päivää parlamenttivaaleihin. Päätökseni asettua ehdolle oli lopulta melko yksinkertainen: haluan vaikuttaa.

Viimeiset neljä vuotta olen ollut omistautunut opiskelijoille, toiminut aktiivisesti sekä opiskelijakunnassa, osakunnassa että nyt Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOKissa, jossa minulla on kunnia edustaa kaikkia suomalaisia ammattikorkeakouluopiskelijoita EU:n ja Euroopan tasolla. Maailma kehittyy päivä päivältä, ja meidän on pysyttävä kehityksen mukana. Meidän on aika siirtyä tulevaisuuteen.


Uskon, että tässä maassa on paljon parempi, että meillä on eri-ikäisiä, eri taustoista ja eri koulutuksesta tulevia päättäjiä, jotka todella edustavat Suomea ja suomalaisia. Meidän on ohitettava poliittiset stereotypiat ja keskityttävä siihen, mikä on olennaista: miltä haluamme maan näyttävän 4, 8 tai 12 vuoden kuluttua?


Minulle henkilökohtaisesti tärkein asia näissä vaaleissa on opiskelijat ja Suomen korkeakoulutus. Ehkä siksi, että olen tällä hetkellä vielä opiskelija, mutta myös siksi, että viimeisen vuoden aikana olen saanut matkustaa ympäri Eurooppaa ja tavata opiskelijoiden edustajia, joilla on hyvin erilaiset taustat ja tilanteet kuin minulla. Erilaisuuksistamme huolimatta me opiskelijat tulemme kuitenkin yhteen, ja meillä kaikilla on sama tavoite: parantaa opiskelijoiden elämää.


Suomella on erittäin hyvä perusta maailman parhaalle korkeakoulutukselle, mutta tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme lisää resursseja kehittyäksemme.

Meillä on jo toimiva duaalimalli sekä toisella että kolmannella asteella, mutta meidän on varmistettava, että nämä mallit ovat tasavertaisia ja että opiskelijoilla on mahdollisuus jatkaa opintojaan ensimmäisestä koulutuksesta riippumatta.

Panostamalla koulutukseen, tarjoamalla riittävästi työpaikkoja ja tarjoamalla koulutusta useilla kielillä voimme lisätä työvoimaa ja asiantuntijoiden määrää Suomessa.


Mutta tämä on vasta alku, ja se on yksi syy siihen, miksi päätin asettua ehdolle. Odotan innolla, että pääsen kampanjani aikana tapaamaan muita ehdokkaita, käymään paljon mielenkiintoisia keskusteluja ja saamaan mahdollisuuden vaikuttaa ja olla osa tämän maan tulevaisuutta.


Tervetuloa mukaan kampanjaani ja matkalleni kohti eduskuntavaaleja!


Comments


bottom of page