top of page
IMG_5026.jpg

Låt oss tala om kultur.

Kultur har alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag började spela teater och uppträda redan som ung och är otroligt lycklig över att jag fått växa upp med hobbyn som tillåtit mig att uttrycka mig på bästa möjliga sätt.


Med 80 dagar kvar till riksdagsvalet, drömmer jag om hur ett mer kulturrikt Finland skulle se ut och varför kulturen är så viktig för oss som land och varför vi måste bevara den.


Kultur är inte bara någonting vi njuter av då vi vill unna oss, utan det är vår vardag och en del av vår identitet. Kultur är både vårt språk men också det som gör oss till finländare. Kultur ska vara tillgängligt till alla och det får och kan inte finnas gränser på vem som kan göra kultur och vem som kan skapa konst.


Genom att sätta gränser för konst och kultur skapar vi också ramar, ramar som inte alltid är tillgängliga för alla, och på så sätt utesluter vi ibland också oavsiktligt folkgrupper och personer. Kulturen är viktig och måste därför bevaras. Utan kultur är vi inte vi, utan kultur förlorar vi vår identitet.
Comments


bottom of page